Eva

IMG_8991

Eva als éen jarige in bad. Heerlijk vond ik het. Ik ben geboren in Naarden 21 juni 1977 en heb mijn hele jeugd in Bussum gewoond. Toen ik met mijn ouders naar Cats ging in Carré, was ik 11 jaar en ik vond het prachtig! Het waren echte katten en geen mensen meer, ik was verkocht. Ik ben op zangles gegaan en elke zondag naar de Jeugdtheaterschool in Amsterdam. Ik ging nog fanatieker dansen.

IMG_8966

Na de middelbare school ben ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan studeren. Op de SPH hadden ze een eigen theatergroep ‘Centiment’.  We maakten elk jaar een voorstelling vanuit improvisatie. Het ging weer kriebelen om meer met theater te doen. Ik deed auditie bij de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater en ik werd aangenomen! Ik heb daar o.a. de solo ‘Dorst’ geschreven en uitgevoerd. En ik ben afgestudeerd.

Ik heb een paar jaar gewerkt in de kinderopvang, twee prachtige kinderen gekregen en toen de kinderen wat ouder werden, was er weer ruimte om te doen wat ik heel graag wil. Ik wilde altijd al een kindervoorstelling schrijven en had een paar jaar geleden een liedje geschreven over een meisje dat in een boom woont. Ik voelde aan alles: ‘Ik leef maar een keer en nu moet ik het doen!’ Als ik later oud ben en mijn kinderen vragen: “Heb je gedaan wat je wilde doen?”  Wil ik niet zeggen:” Had ik maar, had ik maar.” En Tjilp werd in 2013 geboren.

shapeimage_1

Een jaar later zat ik in de trein en zag allemaal gebogen hoofden en dat bracht mij op het idee om ‘De telefoon naar binnen’ te maken. Iedereen is in contact met de hele wereld via hun telefoon, internet. Maar zijn we wel in contact met ons zelf?

‘De telefoon naar binnen’ is een beleving en heeft in de zomer van 2016 op De parade in Amsterdam gestaan.

IMG_5471

 

Wat kan je allemaal oplossen? Hebben we de dood nodig als oplossing om het leven te begrijpen? Wat doe je als je zus zelfmoord pleegt? Al vragend ging ik weer schrijven en daaruit ontstond ‘Oploskoffie’, een muziektheatervoorstelling over zelfmoord, zelf geschreven en gespeeld. Begeleid door gitarist Remmert Velthuis.

Versie 2

Leef je leven! Heb de moed om te durven en het vertrouwen het te doen!           Spring in het diepe! Ga! Doe! Val en sta weer op!

Advertenties