De telefoon naar binnen

Kptgtmdiihvshlbpop (1)

‘Onze mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit de maatschappij. We gebruiken hem voor van alles: om te bellen, te what’s appen, het nieuws te bekijken, facebook te bekijken, van alles op te zoeken op internet etc.

We staan met iedereen in contact maar zijn we ook in contact met onszelf?

Waar identificeer jij je mee? Hoe verhoud jij je tot de wereld om je heen? Ben je waar je op reageert?

Wat als we iets vaker het weggetje naar binnen zouden opzoeken? En dit voorzichtig aan gaan bewandelen? Wat als we zouden reageren op wat er van binnen leeft en van daaruit de wereld weer instappen?

De telefoon naar binnen is een reis. Ga je mee?’

Ik zat in de trein en had net besloten om facebook van mijn telefoon te halen. Het viel me direct op dat bijna iedereen met gebogen hoofden boven zijn of haar telefoon hing. Wat als er nou een draadje/verbinding naar binnen zou zijn….Het bracht mij op het idee om ‘De telefoon naar binnen’ te maken. De telefoon naar binnen is een beleving.

 

IMG_5551

Er zijn twee versies ontstaan, de ene wat uitgebreider, de ander wat compacter.

Versie 1:

Deze beleving duurt ongeveer 20 min en kan per 6 personen beleeft worden.  De mensen gaan van de ene ruimte naar de andere en eindigen in een ruimte waar ze even kunnen ontspannen. Daarna is er de mogelijkheid om te tekenen en/of te schrijven wat ze beleefd hebben. En dit wordt opgehangen zodat de mensen die langslopen de reacties kunnen lezen.

20160609-Delft_Fringe_FSE2039-1500-sRGB-100-HD   20160609-Delft_Fringe_FSE2009-1500-sRGB-100-HD

Versie 2:

De telefoon naar binnen duurt bij deze beleving ongeveer 10 min en kan met ongeveer 40 mensen beleeft worden. Mensen komen binnen in een ruimte en gaan zitten. Ze zien beelden en horen een geluidsstuk. Deze beleving eindigt ook in een ontspanning met daarna gelegenheid om te tekenen/schrijven over de beleving.

Eva Nagel

EvaNagelparade16-0211

Foto: Parade Amsterdam, Dinand van der Wal

Filmpje De Parade Amsterdam zomer 2016: